
(arbejdstid: 30 min)
Ingredienser til 4 personer
4 stk. koteletter (evt. herregårdskoteletter)
Salt og peber
25 g smør til stegning
2 spsk. olie til stegning
400 g grønne ærter, evt. fra frost
250 g hytteost
2 dl frisk mynte
Salt og peber
2 spsk. citronsaft
300 g hjertesalat
200 g gule cherrytomater, skåret i halve
1 agurk skåret i tynde skiver
100 g friskbælgede ærter
Tilbehør
300 g groft surdejsbrød
Pynt
Friske ærteskud og basilikumblade
Sådan gør du:
Blanchér ærterne og blend dem med hytteost samt mynte til glat konsistens. Smag til med salt, peber og citronsaft.
Blend creme fraiche med basilikumblade og smag til med salt, peber og citronsaft.
Skyl hjertesalaten og pluk den i grove stykker. Vend salaten med cherrytomater, agurkeskiver og frisk bælgede ærter.
Krydr koteletterne med salt og peber. Lad en pande med olie blive varm. Brun koteletterne på fedtsiden og sæt dem til side. Tilsæt smør på panden og lad det bruse op. Steg koteletterne to ad gangen, ca. 2 minutter på hver side. Lad kødet trække 2 minutter inden servering.
Skær kødet i skiver og anret med salat, basilikumsauce og ærtepuré.
TIPS
Koteletterne kan med fordel grilles, enten på en grillpande eller en kulgrill.
Pensl koteletterne med olie og grill dem ca. 1-2 minutter på hver side.
I stedet for brød kan du servere kogt quinoa til salaten.
Opskriften er udlånt af Danish Crown